Technisch Inkoper

Amsterdam Vast € 60000 - € 70000 per Jaar

Organisatie

Heb jij ervaring met technische inkoop in de maritieme industrie en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Voor de Spliethoff Group in Amsterdam zijn wij op zoek naar een ervaren Technisch Inkoper.

De Spliethoff Groep, bestaande uit Spliethoff, BigLift Shipping, Transfennica, Sevenstar Yacht Transport, Wijnne & Barends en Bore, is één van de grootste rederijen in Nederland. Sinds de oprichting in 1921 heeft Spliethoff binnen de scheepvaartsector een uitstekende reputatie opgebouwd als betrouwbare en innovatieve partner met een enorme kennis en ervaring. De vloot bestaat uit circa 80 schepen, op het hoofdkantoor werken ruim 300 medewerkers en de hele groep had vorig jaar een omzet van 188 miljoen euro.

Kernactiviteiten van de Spliethoff Group zijn, naast wereldwijd vervoer van houtproducten, grote projecten voor vooral de olie-, gas- en telecommunicatie-industrie. Sinds 1999 behoort ook Sevenstar Yacht Transport tot de Spliethoff Group. Sevenstar is wereld marktleider op het gebied van jachttransport over zee. Voor zware lading beschikt Spliethoff over BigLift Shipping; voorheen Mammoet Shipping en in 2002 verwierf Spliethoff een meerderheidsaandeel in Transfennica, een belangrijke leverancier van logistieke diensten voor de houtindustrie uit Helsinki, Finland. Bekijk hier de bedrijfsvideo om een indruk te krijgen van de organisatie.


Functie-omschrijving

Als Inkoper ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het inkopen van onderdelen en materialen. De inkoper voert de (technische) inkoopprocessen uit en signaleert knelpunten. 

Je werkzaamheden bestaan o.a. uit:

 • Het in behandeling nemen van machinekamer, deck en materiaal aanvragen in overleg met de Vessel Superintendent;
 • Het opvragen en beoordelen van offertes;
 • Het toezien op leveranciers m.b.t. aanvragen en het tijdig leveren van goederen en onderdelen;
 • Het maken van inkooporders en de daarbij behorende administratie (inkoop programma);
 • Het juiste verwerken van services orders in overleg met Vessel Superintendent;
 • Het aanleveren van de juiste informatie m.b.t. het artikel bestand van de schepen.
 • Het afhandelen van onjuiste leveringen en/of diensten.  

We zoeken iemand die van aanpakken weet, goed kan omgaan met moderne inkoop programma`s, georganiseerd, flexibel en stressbestendig is en zich thuis voelt in een directe maritieme werkomgeving. 

Functie-eisen

 • Je beschikt over een commerciële inkoop achtergrond aangevuld met een NEVI 1 opleiding;
 • Je bent commercieel en administratief vaardig in moderne programma`s;
 • Je neemt graag initiatief, bent resultaatgericht, georganiseerd en beschikt over een hands-on mentaliteit;
 • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Het werken in team verband geeft jou inspiratie en energie.
 • Technische kennis en inkoop ervaring is een must

Arbeidsvoorwaarden

Ze bieden een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een premie vrij pensioen, reiskostenvergoeding of NS Business Card, gebruik Inhouse Sportschool, collectieve zorgverzekering en 27 vakantiedagen. Het all in jaarsalaris ligt tussen de € 60.000 en € 70.000 en is inclusief 8% vakantiegeld en 2 maanden vaste bonus.


Solliciteren op deze functie?

Is dit de baan die jij zoekt? Solliciteer via de link of als je meer wilt weten bel dan naar 070-3000118 en vraag naar Raymon Geldof. Een eerste gesprek vindt plaats via Teams op het moment dat het jou uitkomt. Hebben we een match? Dan vindt er een gesprek plaats bij Spliethoff op het hoofdkantoor in Amsterdam.

WORDT DIT JOUW
BAAN…?

SOLLICITEER DIRECT!

IN HET KORT

Spliethoff Groep
Vast
€ 60000 - € 70000 per Jaar
Amsterdam
11 september 2023
Maritieme sector
32 - 40 uur p/week

VRAGEN?

Solliciteren op deze functie?

Is dit de baan die jij zoekt? Solliciteer via de link of als je meer wilt weten bel dan naar 070-3000118 en vraag naar Raymon Geldof. Een eerste gesprek vindt plaats via Teams op het moment dat het jou uitkomt. Hebben we een match? Dan vindt er een gesprek plaats bij Spliethoff op het hoofdkantoor in Amsterdam.

Geef je inkoop carrière een boost

Op zoek naar Inkoop professionals op tijdelijke of vaste basis? Dan ben je bij Inkoop ID aan het juiste adres. Inkoop zit ons DNA.

vacatures
image (2)