COACHING ON THE JOB

neem contact op

Het beste resultaat behaal je wanneer jouw eigen mensen zich verantwoordelijk voelen en ergens een succes van willen maken. Jij hebt de capaciteit in huis en jouw mensen hebben de potentie om zichzelf en de inkoopfunctie verder te ontwikkelen en te optimaliseren. De vraag alleen is hoe? Een NEVI-opleiding voegt zeker theoretische kennis toe. Je bent dan wel zo maar een jaar verder. En die theoretische kennis moet je dan nog steeds vertalen naar de praktijk.

Wel eens aan Coaching on the Job gedacht? Onze coaches zijn (interim) inkoopmanagers van senior niveau die ruime ervaring hebben met het coachen van mensen en het optimaliseren van de inkoopfunctie. Zij brengen inkoopkennis bij. En zij ontwikkelen bij de medewerker de competenties die nodig zijn om een (nog) betere inkoper te worden. Onze coaches hebben ervaring in zowel de publieke als de private sector. Een coaching traject is altijd maatwerk. Dit kan variëren van een aantal uren per week tot een sessie van een dagdeel per maand. Toegespitst op de persoonlijke (kennis)behoefte van de medewerker en waar de organisatie met de inkoopfunctie naar toe wil.

1516295253553

ROB VAN DEN BERG

Inkoop coach bij Gemeente Veere

“Wanneer ik een nieuw coaching traject start dan is het belangrijk om erachter te komen wat iemand nodig heeft. Waar kan iemand beter in worden of tegen welke problemen lopen ze aan? Het doel is om iemand echt op te leiden en niet op te treden als procesbegeleider.”

Maak kennis met Rob
InkoopID- Leo Stoelinga

LEO STOELINGA

Inkoop coach bij Intero Integrity Services

“Wat ik belangrijk vind bij coaching on the job? Mensen te zien ontwikkelen en meer zelfvertrouwen geven in hun rol. Veel reflectie geven, een keer voordoen en dan zelf laten oefenen.”

Maak kennis met Leo

WAT IS COACHING ON THE JOB?

Leren op de werkplek. Het wordt steeds vaker toegepast binnen organisaties en de populairiteit neemt toe. En dat is niet gek. Coaching on the job is namelijk een effectieve manier om competenties en werkzaamheden eigen te maken, en om in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen en technologieën.

Zoals je uit de naam al kunt opmaken vindt “coaching on the job” plaats in de normale werksituatie. De inkoper krijgt intensieve en persoonlijke begeleiding van een specialist in zijn dagelijkse werkzaamheden. Op deze manier kan hij/zij al het geleerde gelijk in de praktijk brengen.

Het doel: In korte tijd grote stappen maken in de ontwikkeling.

Wie kan er gebruik maken van coaching on the job? Iedereen.

  • Iedereen die nieuw is binnen het inkoopvak,
  • zich wilt ontwikkelen op een bepaald gebied binnen het inkoopvak,
  • bepaalde competenties wilt ontwikkelen/eigen wilt maken,
  • een verdiepingslag wilt maken,
  • de theoretische kennis opgedaan in een opleiding wilt toepassen in de praktijk.

Meer weten? Neem contact met ons op. 

20220726-MCH-0439_LR
Team InkoopID overleggend voor de nieuwe contractmanager

WAAROM IS COACHING ON THE JOB EEN GOED IDEE?

Wij vroegen het aan onze coaches:

Rob van den Berg (Inkoop Coach bij de gemeente Veere): “Cursussen en opleidingen zijn vaak heel abstract. Je kunt er meestal niet direct mee aan de slag. Bij coaching on the job ga je aan de slag in de praktijk en kan je direct werken aan de ontwikkeling van de belangrijkste competenties. Kennis en ervaring is heel waardevol. Daarvoor is coaching on the job een hele mooie uitkomst.”

Leo Stoelinga (Inkoop coach bij Intero Integrity Services): “Je leert inzicht krijgen in je eigen functioneren en hoe bedrijfsprocessen- en politiek functioneert. Je persoonlijke bijdrage, en dat van inkoop, gaat beter aansluiten bij de bedrijfsbehoeften.”

En om hier nog wat voordelen aan toe te voegen: 

  • Er is een beperkt verlies van productieve arbeidstijd;
  • De inkoper krijgt direct feedback op de ontwikkeling;
  • In korte tijd ontwikkelt de inkoper zich in zijn vakgebied en in zijn competenties.
home-swoosh-boven

WAAROM KIEZEN VOOR INKOOP ID?

Persoonlijk

We kunnen heel veel automatiseren, maar het maken van de juiste match blijft mensenwerk. Persoonlijk contact en weten wat mensen beweegt is de sleutel tot succes.

Transparant

Goede inkopers zijn duidelijk en helder in hun communicatie. Transparant in wat zij doen. En gaat er een keer iets fout, dan zijn zij bereidt om hun verantwoordelijkheid te nemen. Net zoals wij.

Integer

Inkopers hebben integriteit hoog in het vaandel staan. Eerlijk in hun daden en hoe zij anderen behandelen. Inkoopprofessionals hebben sterke principes en hoge ethische normen en waarden. Net zoals wij.

Betrouwbaar

Betrouwbaarheid gaat hand in hand met integriteit. Inkoopprofessionals leggen hiermee de basis voor succes. Zij nemen verantwoordelijkheid voor hun acties. Net zoals wij.

Kennis van de markt

Wij zijn specialisten op het gebied van inkoop, recruitment en inkoopadvies en doen dit sinds 2007. Wij hebben een groot netwerk opgebouwd en volgen trends en ontwikkelingen op de voet.

Heldere tarieven

Zoals iedere goede inkoper zegt; het gaat niet om de laagste prijs, maar om de beste prijs. Vooraf weten waar je aan toe bent en geen verrassingen achteraf.

Zonder titel (1850 x 1366 px) (1200 x 1366 px) (1)

Geef inkoop een boost!

Op zoek naar een Inkoopprofessional voor tijdelijk of vast? Mensen die van inkopen hun vak hebben gemaakt? Of ben jij juist die inkoopprofessional die inkoop op de kaart wil zetten? Dan ben jij bij Inkoop ID aan het juiste adres.

vacaturesonze diensten
20240220-MCH-0251