ICT INKOPER

neem contact op
20220726-MCH-1030_LR

IN DE SPOTLIGHT: ICT INKOPER!

De ICT inkoper is vaak een specialist in zijn vakgebied. ICT is complex, de ontwikkelingen volgen elkaar ongelooflijk snel op en daarom is het vaak een uitdaging om dit goed in te kunnen kopen. In deze rol moet je in staat zijn om projectmatig en Lean te werken en snel te kunnen schakelen, je moet op de hoogte zijn van ontzettend veel zaken en behoorlijk wat basiskennis in huis hebben. Daar waar een organisatie soms wel 100 of meer ICT medewerkers heeft werken die allemaal specialist zijn op hun gebied, is de ICT inkoper vaak de enige inkoper die met al deze specialisten moet kunnen communiceren.

De ICT inkoper moet kennis hebben van zowel hard- als software. Servers, racks, routers, redundancy, ITIL, single user licenties, concurrent user licenties, escrow agreements, hosting, AI en IoT zijn termen waarvan een ICT Inkoper niet met zijn oren gaat klapperen. Daarnaast is kennis van inkoop van diensten op het gebied van consultancy, inhuur externen, zoals architecten en programmeurs aan de orde van de dag. Doordat de ontwikkelingen op ICT-gebied zo ongelooflijk snel gaan is het inhuren van specifieke kennis vaak onvermijdelijk.

ICT INKOPERS MAKEN HET VERSCHIL

Het contracteren is soms al een project op zich. Doordat ICT-projecten zich zelden eenduidig en eenvoudig laten omschrijven is het afbreukrisico groot en de kans op significant en onvoorzien meerwerk aanwezig (lees: het volledig uit de hand lopen van het budget). Het aantal succesvolle grote software implementaties, op tijd en binnen budget is dan ook een feestje waard en vaak het resultaat van een uiterst grondige voorbereiding, goed contracteren, waarbij veel aandacht is uitgegaan naar de milestones, het uiteindelijke resultaat en de service levels waar uiteindelijk aan voldoen moet worden. De credits hierbij gaan uiteraard naar een heel projectteam gaan en niet alleen de inkoper.

De ICT inkoper kom je tegen in alle sectoren, van zorg tot publiek en van techniek tot in de zakelijke dienstverlening. De ICT inkoper is vaak HBO/WO geschoold, is analytisch sterk, heeft gespecialiseerde kennis in huis en is het gewend om projectmatig te werken.

Bekijk vacatures
20220726-MCH-0628_LR
home-swoosh-boven

WAAROM KIEZEN VOOR INKOOP ID?

Persoonlijk

We kunnen heel veel automatiseren, maar het maken van de juiste match blijft mensenwerk. Persoonlijk contact en weten wat mensen beweegt is de sleutel tot succes.

Transparant

Goede inkopers zijn duidelijk en helder in hun communicatie. Transparant in wat zij doen. En gaat er een keer iets fout, dan zijn zij bereidt om hun verantwoordelijkheid te nemen. Net zoals wij.

Integer

Inkopers hebben integriteit hoog in het vaandel staan. Eerlijk in hun daden en hoe zij anderen behandelen. Inkoopprofessionals hebben sterke principes en hoge ethische normen en waarden. Net zoals wij.

Betrouwbaar

Betrouwbaarheid gaat hand in hand met integriteit. Inkoopprofessionals leggen hiermee de basis voor succes. Zij nemen verantwoordelijkheid voor hun acties. Net zoals wij.

Kennis van de markt

Wij zijn specialisten op het gebied van inkoop, recruitment en inkoopadvies en doen dit sinds 2007. Wij hebben een groot netwerk opgebouwd en volgen trends en ontwikkelingen op de voet.

Heldere tarieven

Zoals iedere goede inkoper zegt; het gaat niet om de laagste prijs, maar om de beste prijs. Vooraf weten waar je aan toe bent en geen verrassingen achteraf.

opdrachtgevers-recruitmet-proffesionals

Geef inkoop een boost!

Op zoek naar een Inkoopprofessional voor tijdelijk of vast? Mensen die van inkopen hun vak hebben gemaakt? Of ben jij juist die inkoopprofessional die inkoop op de kaart wil zetten? Dan ben jij bij Inkoop ID aan het juiste adres.

vacaturesonze diensten
image (2)