Tactisch Inkoper

Kesteren Vast € 4500 - € 5500 per Maand

Organisatie

Wil jij een bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van de inkoopafdeling van Vlastuin Group? En heb jij ervaring met tactische inkoop in een technische omgeving? Dan is dit jouw kans. Voor Vlastuin Group, locatie Kesteren, zijn wij exclusief op zoek naar een Tactisch Inkoper met technische affiniteit. Vlastuin is een succesvol familiebedrijf, ooit begonnen als smederij en inmiddels uitgegroeid tot een groep toonaangevende bedrijven in de metaalsector. Vlastuin vervaardigt onder meer eigen producten, waaronder de bekende trailermerken D-TEC, Bulthuis en Vogelzang. Daarnaast produceert Vlastuin voor bekende Europese fabrikanten halffabricaten en lassamenstellingen. Aan deze activiteiten voegde Vlastuin in 2015 een nieuwe tak toe door een landbouwmechanisatiebedrijf over te nemen.

In totaal werken er 230 medewerkers op locaties in Kesteren, Rotterdam, Bedum en Antwerpen. De afdeling inkoop, bestaande uit 5 personen (een Manager, een Tactisch Inkoper en 2 operationeel inkopers) zijn verantwoordelijk voor alle directe en indirecte inkoop met een spend van circa € 60 miljoen op jaarbasis. Ter uitbreiding van het team ga jij als Tactisch Inkoper aan de slag om zelfstandig inkoopprojecten te begeleiden en lever je een bijdrage aan de professionalisering van inkoop.


Functie-omschrijving

Als Inkoper binnen Vlastuin ben je verantwoordelijk voor het inkopen van materialen en componenten voor de productie van onze trailers en halffabricaten. Je gaat duurzame en waardevolle relaties aan met leveranciers om zo de materiaalbeschikbaarheid te waarborgen. Je onderhandelt met internationale leveranciers over (raam)contracten en je gaat van nature voor de beste deal. Daarnaast draag je als Inkoper actief je steentje bij aan het optimaliseren van het inkoopproces.

Je hoofdtaken zijn:

 • Het uitvoeren en het verder invulling geven aan het strategisch inkoopplan;
 • Het benaderen en selecteren van nieuwe leveranciers en contact onderhouden met bestaande relaties;
 • Het onderhandelen over prijzen, raamcontracten, levercondities en kwaliteit;
 • Het actief volgen van prijsontwikkelingen en hierop actie ondernemen t.b.v. kostprijsverlaging;
 • Het bijhouden van relevante (technische) ontwikkelingen in de markt;
 • Het onderhouden van prijzen, crediteuren en artikelen in ons ERP-systeem;
 • Het bezoeken van leveranciers en vakbeurzen;
 • Het verrichten van inkoopwerkzaamheden voor projecten.

Functie-eisen

 • Je hebt ervaring met inkoop op tactisch niveau in een technische omgeving;
 • Een afgeronde NEVI 1 en/of NEVI 2 opleiding is een pré;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Je hebt een georganiseerde en gestructureerde werkwijze;
 • Je bent besluitvaardig, daadkrachtig en resultaatgericht;
 • Je beheerst Nederlands en Engels in woord en geschrift. Duits is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Als succesvol familiebedrijf bieden ze een stabiele werkomgeving, waarin volop mogelijkheden zijn voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Bij goed functioneren is er uitzicht op een vaste aanstelling. Ze bieden een marktconform salaris en hanteren de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Metaal en Techniek.


Solliciteren op deze functie?

De werving en selectie is exclusief uitbesteed aan Inkoop ID. Heb je interesse in deze mooie functie? Reageer dan via de sollicitatie link of neem eerst contact op met Raymon Geldof via raymon.geldof@inkoopid.com of bel 070-3000118.

WORDT DIT JOUW
BAAN…?

SOLLICITEER DIRECT!

IN HET KORT

Vlastuin Group
Vast
€ 4500 - € 5500 per Maand
Kesteren
19 februari 2024
Productie;Machinebouw
32 - 40 uur p/week

VRAGEN?

Solliciteren op deze functie?

De werving en selectie is exclusief uitbesteed aan Inkoop ID. Heb je interesse in deze mooie functie? Reageer dan via de sollicitatie link of neem eerst contact op met Raymon Geldof via raymon.geldof@inkoopid.com of bel 070-3000118.

Geef je inkoop carrière een boost

Op zoek naar Inkoop professionals op tijdelijke of vaste basis? Dan ben je bij Inkoop ID aan het juiste adres. Inkoop zit ons DNA.

vacatures
image (2)