InkoopID- Leo Stoelinga

Maak kennis met Leo Stoelinga (Inkoop Coach)

Maak kennis met Leo Stoelinga, Inkoop coach bij Intero Integrity Services

Mijn naam is Leo Stoelinga en ben geboren en getogen in groot Den Haag. Ik kom uit een ondernemende familie waar samenwerken met leveranciers altijd voorop stond. Na mijn middelbare school wist ik al dat mijn werk zou bestaan uit techniek en mensen. Tijdens mijn studie bedrijfskunde werkte ik als inkoper bij Siemens. Daarna als eindverantwoordelijke voor inkoop en logistiek bij o.a. Croonwolter & dros, Heerema, Imtech en de Nederlandse Spoorwegen, waar ik geleerd en ondervonden heb dat een goede relatie begint bij de leverancier.

Mijn ervaringen in het bedrijfsleven, docentschappen (o.a. Nevi) en de unieke inzichten, hebben mijn overtuiging gevormd. Ik weet zeker dat bedrijven floreren door enthousiaste mensen. Oprecht samenwerken is de manier waarop dat enthousiasme gebaseerd is. Met eigen ogen heb ik ervaren hoe het succes of falen hiervan afhankelijk is. Hoe mooi zou het zijn wanneer bedrijven krijgen waar ze op gerekend hebben in de overeenkomsten met klanten en leveranciers. Dat gebeurt alleen met een transparante en eerlijke aanpak, zonder dubbele agenda en door dicht bij jezelf te blijven. Succes voor bedrijven is afhankelijk van enthousiasme, transparantie vertaalt in een eerlijke duurzame samenwerking. Hier heb ik mijn specialisatie van gemaakt!

Ik geef les aan Nevi Opleidingen en de Hogeschool Rotterdam; inkoopmanagement. En ik ben zelfstandige op het gebied van inkoopstrategieën ontwikkelen, implementeren van contract- en leveranciersmanagement en uitvoeren van inkooptrajecten (privaat en publiek).

Leo als coach

Momenteel coach ik een inkoopmanager in de industrie, bij Intero Integrity Services. Bij deze opdracht gaat het vooral over het begeleiden van de inkoopmanager voor het ontwikkelen van de inkoopfunctie. Hij is nieuw in het inkoopvak en probeert een vorm te vinden om inkoop beter neer te zetten. Coaching gaat vooral over houding en gedrag, maar ook inzicht in bedrijfsvoering.

Wat ik belangrijk vind bij coaching on the job? Mensen te zien ontwikkelen en meer zelfvertrouwen geven in hun rol. Veel reflectie geven, een keer voordoen en dan zelf laten oefenen.

Waarom is coaching on the job een goed idee?

Je leert inzicht krijgen in je eigen functioneren en hoe bedrijfsprocessen- en politiek functioneert. Je persoonlijke bijdrage, en dat van inkoop, gaat beter aansluiten bij de bedrijfsbehoeften.

Meer weten over de mogelijkheden voor coaching on the job? En kennis maken met onze andere trainers en coaches?