InkoopID- Willy Busser

Maak kennis met Willy Busser

Maak kennis met Willy Busser

Maak kennis met Willy Busser. In 2020 begon hij aan zijn eerste opdracht via Inkoop ID en na een succesvolle afronding is hij nu bezig met zijn tweede opdracht. Maak kennis met Willy, een zeer ervaren Inkoper met passie voor zijn vak.

Willy als Inkoper

Op dit moment ben ik aan de slag als Supply Chain Director. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor het ontwikkelen en managen van het Supply Chain Team (12 FTE). Ik draag zorg voor een robuuste toeleveringsketen van alle producten en diensten, zowel Product als non-product gerelateerd. Als lid van het Leadership Team draag ik bij aan de bredere bedrijfsvoering en strategie. Ook ben ik verantwoordelijk voor het opstellen en implementeren van benodigde processen en procedures.

Het Inkoop vak…

Ik heb het voorrecht gehad om voor diverse multinationals als ook MKB’ers binnen diverse industrieën/ branches te werken. Ik heb kunnen bijdragen aan het continue verbeteren in de breedste zin van het woord.

De diversiteit van het vak (commercie, juridisch, techniek, communicatie, culturen, markten, etc.) als interface tussen interne en externe omgeving maken het inkoop vak leuk en uitdagend.

Mijn uitdaging is het onmogelijke voor elkaar krijgen. Het op de kaart zetten, en professionaliseren van inkoop binnen organisaties is waar ik veel energie van krijg.

De ideale inkoper is een allrounder in haar/zijn vak, het onderhandelen zit in haar/zijn DNA, en is een bedrijfskundige en klantgerichte relatiemanager. Goede communicatieve vaardigheden zijn essentieel. De inkoper beschikt over een positieve en proactieve houding en met de juiste creativiteit is zij/hij in staat met nieuwe initiatieven en/of oplossingen te komen. Sensitief voor signalen uit haar/zijn omgeving, een bruggenbouwer en een toegankelijke teamspeler. Continue willen zoeken naar verbeteringen voor zichzelf als ook de organisatie is belangrijk.

  | “De ideale inkoper is een allrounder in haar/zijn vak”

Mijn tip voor Inkopers

Wat ik Inkopers mee wil geven? Ken de Procurement portfolio en Supplier preference portfolio van je organisatie. Zonder kun je geen goede inkoop- en onderhandelingsstrategie maken.

Een quote waar ik mij aan vast houd: 

| “Absorb what is useful, Discard what is not, Add what is uniquely your own.”

De samenwerking met Inkoop ID

Mijn eerste contact met Inkoop ID was in 2016. In 2020 zijn we voor het eerst echt gaan samenwerken. Zij benaderden mij toen met interessante, uitdagende en leuke opdrachten.

De samenwerking ervaar ik als prettig en Inkoop ID onderscheidt zich met name door de persoonlijke benadering.

 

 

————————————————————————————————————————————-

Meer Blogs van Inkopers lezen? Bekijk onze pagina Inkopers aan het woord.