CONTRACTMANAGER

neem contact op
20220726-MCH-1030_LR

IN DE SPOTLIGHT: CONTRACTMANAGER!

De contractmanager speelt een belangrijke rol bij het naleven van de gemaakte afspraken in het contract. Vaak leeft nog het beeld dat hij of zij in de gaten houdt wanneer een contract afloopt, opgezegd moet worden of verlengd. Dat is echter simpelweg contractbeheer, niet te vergelijken met contractmanagement, en kan met relatief eenvoudige software inzichtelijk gemaakt worden.

Goed contractmanagement gaat veel verder. De contractmanager zorgt dat er actief op de bestaande contracten wordt gestuurd. Hij bewaakt de KPI’s die vastgelegd zijn in de SLA, komt de leverancier de gemaakte afspraken na, zijn deze wel duidelijk en transparant genoeg opgesteld, of moet er samen met inkoop bijgestuurd worden? De contractmanager bewaakt vaak ook de contract compliance. Maakt de organisatie wel voldoende gebruik van de overeenkomst, of wordt er nog wel eens een en ander buiten het contract om “geregeld”? En als dat zo is, waarom is dat? Komt dat door onbekendheid met de inhoud van de overeenkomst, of zijn er afspraken gemaakt die in de praktijk niet werkbaar zijn en gaan de gebruikers op zoek naar alternatieven. Ook in deze situatie is bijsturing samen met inkoop nodig. Als contractmanager zorg je ervoor dat het contract optimaal benut wordt en bijstuurt waar en indien nodig.

In het verlengde van contractmanagement ligt het leveranciersmanagement en wordt meestal door dezelfde medewerker(s) gedaan, de contract- & leveranciersmanager. Je wilt zoveel mogelijk uit de relatie met je leveranciers halen, in wederzijds belang, en vanuit de klant-leverancier relatie toewerken naar een duurzame samenwerking. Een goede leverancier die je als partner mag aanmerken denkt mee in het optimaliseren van het contract wat niet zelden leidt tot innovatieve oplossingen door de specifieke kennis van de leverancier in te zetten.

CONTRACTMANAGERS MAKEN HET VERSCHIL

Een contractmanager en of leveranciersmanager kom je over het algemeen tegen in organisaties waar grote, complexe contracten gemanaged moeten worden. Bijvoorbeeld in de ICT, publieke sector, techniek, zoals offshore, oil & gas en petrochemie. In de oil & gas wordt de functie ook wel Contracts engineer genoemd.

Een contractmanager is iemand die gericht is op processen en procedures, goed het overzicht weet te behouden. Hij of zij is sterk oplossingsgericht en signaleert kleine afwijkingen voordat het problemen worden en is uiteraard communicatief zeer vaardig.

Bekijk vacatures
20220726-MCH-0628_LR
home-swoosh-boven

WAAROM KIEZEN VOOR INKOOP ID?

Persoonlijk

We kunnen heel veel automatiseren, maar het maken van de juiste match blijft mensenwerk. Persoonlijk contact en weten wat mensen beweegt is de sleutel tot succes.

Transparant

Goede inkopers zijn duidelijk en helder in hun communicatie. Transparant in wat zij doen. En gaat er een keer iets fout, dan zijn zij bereidt om hun verantwoordelijkheid te nemen. Net zoals wij.

Integer

Inkopers hebben integriteit hoog in het vaandel staan. Eerlijk in hun daden en hoe zij anderen behandelen. Inkoopprofessionals hebben sterke principes en hoge ethische normen en waarden. Net zoals wij.

Betrouwbaar

Betrouwbaarheid gaat hand in hand met integriteit. Inkoopprofessionals leggen hiermee de basis voor succes. Zij nemen verantwoordelijkheid voor hun acties. Net zoals wij.

Kennis van de markt

Wij zijn specialisten op het gebied van inkoop, recruitment en inkoopadvies en doen dit sinds 2007. Wij hebben een groot netwerk opgebouwd en volgen trends en ontwikkelingen op de voet.

Heldere tarieven

Zoals iedere goede inkoper zegt; het gaat niet om de laagste prijs, maar om de beste prijs. Vooraf weten waar je aan toe bent en geen verrassingen achteraf.

opdrachtgevers-recruitmet-proffesionals

Geef inkoop een boost!

Op zoek naar een Inkoopprofessional voor tijdelijk of vast? Mensen die van inkopen hun vak hebben gemaakt? Of ben jij juist die inkoopprofessional die inkoop op de kaart wil zetten? Dan ben jij bij Inkoop ID aan het juiste adres.

vacaturesonze diensten
image (2)