Wat vindt u onderscheidend aan een Detachering- of Werving & Selectie bureau?

Dat zij een groot netwerk hebben, transparant werken, op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in de markt en werken met ervaren recruiters… Zo maar een greep uit het arsenaal waar een bureau aan moet voldoen! Echter roepen wij allemaal dit in huis te hebben, maar wat is nu werkelijk belangrijk voor u als opdrachtgever? Waar baseert u uw keuze op voor een bepaald bureau?

Vroeger, toen ik als inkoper nog aan de andere kant van de tafel zat, vond ik het belangrijk dat de bureaus die ik, samen met HR, selecteerde open zijn in hun communicatie en eerlijk zijn, dat er een klik is, de mensen van het bureau begrijpen wat ik nodig heb, meedenken. Eerlijk als ze beseffen dat het een hele moeilijke functie is, niet alleen kijken naar hoe fantastisch een kandidaat is, maar ook waar zijn/haar ontwikkelpunten liggen. En ook meedenken; dat het in sommige gevallen best interessant kan zijn om ter overbrugging een tijdelijke kracht in te zetten, totdat een vaste medewerker is gevonden. Zeker als het een medewerker betreft die direct invloed kan uitoefenen op het resultaat van de onderneming, zoals een inkoper. Of als het echt heel lastig blijkt te zijn meedenken over het profiel, het schaap met de 5 poten vinden is een lastige opgave en waarom dan niet kijken naar bijvoorbeeld een zij-instromer of een lichter profiel? Mits die persoon in staat is om zich te ontwikkelen naar het gewenste niveau.

Maar hoe weet u nu met welk bureau u wilt werken? U werkt tenslotte al jaren naar tevredenheid met dat ene bureau of u googelt even snel en als ze er professioneel en betrouwbaar uitzien en dan mogen ze “mee” zoeken. Het eerste geeft waarschijnlijk veel commitment van het bureau aan u en in het tweede geval hoef ik u niet uit te leggen dat dit minder is. Inkopers voeren een selectieproces van belangrijke leveranciers in de regel zeer grondig uit vanwege het te volgen proces, de kwaliteit, het afbreukrisico en uiteraard de (totale) kosten. Nodigen ze potentiele leveranciers uit voor een gesprek, willen precies weten hoe ze werken en waar hun onderscheidend vermogen ligt. Doet u dit ook met uw bureaus? Dat kost tijd, maar wat nu als een functie zodoende sneller met de juiste kandidaat is ingevuld? Als HR medewerker niet eens zoveel als je het goed doet, want de inkoper heeft als het goed is een groot gedeelte van het werk gedaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*