TECHNISCH INKOPER!

neem contact op
20220726-MCH-1030_LR

IN DE SPOTLIGHT: TECHNISCH INKOPER!

De Technisch Inkoper moet in staat zijn om de neuzen dezelfde kant op te richten. Techneuten/engineers hebben vaak hoge eisen wat betreft de specificaties, daar waar de projectmanager gebaat is bij het halen van de milestones, de budgethouder op de centen zit en de opdrachtgever zo snel mogelijk opgeleverd wil hebben.

Als technisch inkoper word je niet zelden geconfronteerd met uiteenlopende belangen en daarom weet hij of zij zich soepel te manoeuvreren door een complexe projectorganisatie. De communicatieve vaardigheden zijn uitstekend en de aanwezige technische kennis is zonder meer goed te noemen. De inkoper weet te verbinden en uit te dagen. Door zijn technische kennis is hij in staat om specificaties functioneel in de markt te zetten of alternatieve aan te dragen om doorlooptijden te verkorten of om toch binnen budget te blijven. Uiteraard werkt hij hierbij nauw samen met engineering, projectmanagement en finance om gezamenlijk het doel te bereiken.

TECHNISCH INKOPER MAKEN HET VERSCHIL

De technisch inkoper heeft kennis van materialen, productietechnieken, kan tekeningen lezen en weet hoe het zit met kwaliteit, normeringen, certificeringen en bovenal veiligheid. Elk bedrijf streeft naar Zero Accidents, dat bereik je naast bewustwording ook door de inkoop van goede en veilige materialen en door zaken te doen met onderaannemers die veiligheid eveneens hoog in het vaandel hebben staan. Hij is goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de techniek en door nauw samen te werken met leveranciers tot innovatieve oplossingen te komen. Naast productkennis heeft hij vaak ook kennis van onder aanneming, of wel sub-contracting, daar het zeker in grote projecten regelmatig voorkomt dat delen daarvan uitbesteedt worden.

Je komt hem tegen in diverse industrieën, zoals bijvoorbeeld de scheepvaart, scheepsbouw, olie & gas, technische groothandels, petrochemie, civiele techniek, installatietechniek en de bouw. Bovendien is hij of zij vaak afgestudeerd aan de TH of TU, is analytisch sterk, heeft goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden en is het gewend om projectmatig te werken.

Bekijk vacatures
20220726-MCH-0628_LR
home-swoosh-boven

WAAROM KIEZEN VOOR INKOOP ID?

Persoonlijk

We kunnen heel veel automatiseren, maar het maken van de juiste match blijft mensenwerk. Persoonlijk contact en weten wat mensen beweegt is de sleutel tot succes.

Transparant

Goede inkopers zijn duidelijk en helder in hun communicatie. Transparant in wat zij doen. En gaat er een keer iets fout, dan zijn zij bereidt om hun verantwoordelijkheid te nemen. Net zoals wij.

Integer

Inkopers hebben integriteit hoog in het vaandel staan. Eerlijk in hun daden en hoe zij anderen behandelen. Inkoopprofessionals hebben sterke principes en hoge ethische normen en waarden. Net zoals wij.

Betrouwbaar

Betrouwbaarheid gaat hand in hand met integriteit. Inkoopprofessionals leggen hiermee de basis voor succes. Zij nemen verantwoordelijkheid voor hun acties. Net zoals wij.

Kennis van de markt

Wij zijn specialisten op het gebied van inkoop, recruitment en inkoopadvies en doen dit sinds 2007. Wij hebben een groot netwerk opgebouwd en volgen trends en ontwikkelingen op de voet.

Heldere tarieven

Zoals iedere goede inkoper zegt; het gaat niet om de laagste prijs, maar om de beste prijs. Vooraf weten waar je aan toe bent en geen verrassingen achteraf.

opdrachtgevers-recruitmet-proffesionals

Geef inkoop een boost!

Op zoek naar een Inkoopprofessional voor tijdelijk of vast? Mensen die van inkopen hun vak hebben gemaakt? Of ben jij juist die inkoopprofessional die inkoop op de kaart wil zetten? Dan ben jij bij Inkoop ID aan het juiste adres.

vacaturesonze diensten
image (2)